Wie ben ik

Mijn naam is Brenda Tillema. Ik hou van mensen en ik ben een praktisch mens. Ik hou van aanpakken en zit niet vaak stil. Vandaar m’n eigen kapsalon. Het kappersvak stelt mij in de gelegenheid om puur aandacht te hebben voor de mens in mijn stoel.


Ik zit al 32 jaar in het kappersvak. Na mijn opleiding ben ik eerst gaan werken in Groningen bij Kapsalon Pandora. Daarna heb ik gesolliciteerd bij Fred Kruizinga voor de salon in Stedum, maar helaas Agnes was mij al voor. Toch werd ik aangenomen en kwam ik in het filiaal van hem in Bedum terecht. Na een korte periode werd ik verplaatst naar Sauwerd waar hij ook een filiaal had. In 1995 heb ik de kapsalon aan de Provincialeweg 3 daar overgenomen en begin 2016 kreeg ik de kans om de salon in mijn woonplaats Stedum over te nemen. Lekker dicht bij huis en weer een nieuwe uitdaging die ik met beide handen aangreep. Kapsalon Intermezzo heeft in april 2016 haar deuren geopend.

Sinds 2013 heb ik mijn leven verrijkt met ontwikkelingswerk voor Stichting Help Afrika. Inmiddels ben ik vier keer voor de stichting naar onze projecten in Kenia geweest en heb ik met eigen ogen gezien hoe mensen daar leven. Wat mij het meest raakte is de manier waarop mensen tijd en aandacht voor elkaar hebben en je ook wanneer je niets hebt, je elkaar nog steeds zoveel kan geven.
Zo is mijn idee ontstaan voor het concept van Kapsalon Intermezzo: een mooi kapsel en een moment van rust voor uzelf.
Inmiddels zit ik niet meer in het bestuur van stichting Help Afrika, maar draag ik de stichting nog steeds een warm hart toe en wil hen blijven ondersteunen.

Nu kent u mij een beetje. Graag leer ik u ook kennen. Komt u langs?